SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
EPILOG
 
Zvečevo: Predstečajna nagodba postala pravomoćna
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 01.02.2018. - 15:56:55
 POŽEGA- Zvečevo je izvijestilo da je rješenje Trgovačkog suda u Osijeku kojim se odobrava predstečajna nagodba Zvečeva d.d. postalo pravomoćno.

Dana 15. siječnja Visoki trgovački sud je odbio je žalbu države kao vjerovnika i potvrdio rješenje Trgovačkog suda u Osijeku o Planu restrukturiranja Zvečevo d.d. i potvrdio predstečajni sporazum dužnika Zvečeva d.d. i vjerovnika. 

Zvečevo je prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka podnijelo 6. lipnja 2017. Trgovačkom sudu u Osijeku, stalnoj službi u Slavonskom Brodu, a dan kasnije je sud otvorio predstečajni postupak.

U prijedlogu o otvaranju predstečajnog postupka navedeno je kako kod Zvečeva postoji predstečajni razlog prijeteće nesposobnosti za plaćanje, zato što u očevidniku redosljeda osnova za plaćanje koje vodi Fina ima više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje koje je trebalo na temelju valjanih osnova za plaćanje, bez daljnjeg pristanka dužnika, naplatiti s bilo kojeg od njegovih računa.

Zvečevo je 29. svibnja prošle godine, po podacima Fine, imalo neizvršenih osnova za plaćanje u iznosu od 19,5 milijuna kuna i to u neprekinutom razdoblju od 59 dana.
Zvečevo zapošljava 272 radnika, a prosječni troškovi redovnog poslovanja na godišnjoj razini premašuju 200 milijuna kuna.