SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UVJERENJE
 
Žigmanov: Vučić spreman pomoći Hrvatima u Srbiji
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 20.02.2018. - 15:11:09
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić spreman je unaprijediti položaj Hrvata u Srbiji, izjavio je danas predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislav Žigmanov nakon sastanka s Vučićem u Beogradu.

„Sastanak je bio plodonosan, održan u otvorenoj i srdačnoj atmosferi. Više smo nego zadovoljni", izjavio je Žigmanov novinarima nakon zatvorenog sastanka koji je trajao sat i pol.

Žigmanov je precizirao da je izaslanstvo DSHV-a „naznačilo sve probleme hrvatske zajednice u Srbiji", te da je predsjednik Srbije „na svaku našu inicijativu odgovorio pozitivno".

„Odredio je nositelje i rokove provedbe, te poslao i više nego prihvatljive poruke: da se Hrvati u Srbiji ne smiju osjećati ugroženi nego da moraju biti ravnopravni građani. Kazao je i da će Hrvati biti integrirani u strukture vlasti, te da dosadašnji problemi nisu bili plod namjere, nego rezultat manjka komunikacije. To ćemo nadoknaditi budućim sastancima, na kojima ćemo ići prema novim projektima", kazao je Žigmanov.

Izaslanstvo DSHV-a Vučić je primio u deset sati. Poslije tog sastanka, u podne, trebao bi početi sastanak s izaslanstvom Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, u kojemu je četrnaest predstavnika obitelji nestalih branitelja i civila.