SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VLADA
 
Zhongya Nekretnine odabrane za kupca kumrovečkog Hotela Zagorje
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.06.2019. - 12:02:00
Zadnja izmjena: 13.06.2019. - 12:15:40
ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske na svojoj je današnjoj sjednici donijela odluku o izboru ponuditelja i prodaji Hotela Zagorje, odnosno, objekta bivše Političke škole u Kumrovcu. 

Interes za kupnju na nedavnom je natječaju jedina je iskazala kineska poduzetnica Jiang Yu, suvlasnica tvrtke Zhongya Nekretnine. Kinezi će tako Političku školu kupiti za 14,1 milijuna kuna, a taj iznos moraju uplatiti u roku od 30 dana. 

U Vladinoj odluci stoji da će se s kupcem zaključiti ugovor o kupoprodaji temeljem kojeg će se kupac obvezati na isplatu kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora, umanjenu za iznos od 598.000 kuna koji je uplaćen u korist državnog proračuna na ime jamčevine u postupku javnog poziva za podnošenje ponuda za kupnju nekretnine.

Kupac će, osim kupoprodajne cijene, snositi i trošak procjene tržišne vrijednosti nekretnine po ovlaštenom sudskom vještaku, u iznosu od 32.905 kuna, kao i trošak izrade energetskog certifikata u iznosu od 16.000 kuna.

Iz CSEBA-e ističu kako su zadovoljni današnjom odlukom Vlade.

- Očekujemo da ćemo nakon što u roku od 30 dana kompanija Zhongya Nekretnine uplati kupoprodajnu cijenu pristupiti izradi idejnog rješenja. Investicija će se fokusirati na razvoj kongresnog turizma, a sama investicija bilka bi vrijedna oko 200 milijuna kuna, rekao je Siniša Malus, komunikacijski menadžer CSEBA-e koja je posredovala kod ove investicije.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt ne krije zadovoljstvo.

– Danas smo posebno sretni što je Vlada potvrdila prodaju Političke škole. Očekivali smo tu odluku i to nam jako puno znači. Želio bih se zahvaliti ministru državne imovine Goranu Mariću, koji je stvarno počeo rješavati taj problem mrtvog kapitala, ne samo u Kumrovcu, nego i u cijeloj Hrvatskoj. Želio bih istaknuti i kako je ovo plod rada, truda i zalaganja i mene kao načelnika, te mog tima. Zahvalio bih na suradnji i CSEBA-i, na čelu s njihovim predsjednikom Marijem Rendulićem, kao i gospođi Jiang Yu, koja će biti glavna investitorica u Kumrovcu – rekao je načelnik Šplajt.

Bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 četvornih metara, od čega je dvorište površine 20.384 a poslovna zgrada 5.901 četvorni metar.