SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar i Kraš u fokusu
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 13.11.2019. - 17:49:31
ZAGREB - Na domaćem tržištu kapitala je u srijedu vladao negativan sentiment, indeksi su blago oslabili, dok se likvidnost zadržala na skromnim razinama.

Oba indeksa, CROBEX i CROBEX10 su oslabili 0,1 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.969,6 bodova, što je njegova najniža razina u posljednjih mjesec dana. Svi sektorski indeksi su zaključili u crvenom, a najviše je izgubio indeks sektora industrije koji je potonuo 2,3 posto.

Ukupno je protrgovano oko 6,9 milijuna kuna, a samo dva izdanja su uspjela prikupiti milijunske promete. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,7 milijuna kuna oslabile 0,5 posto. Aktivne su bile i dionice Kraša, s prometom od 1,2 milijuna kuna, pri čemu je cijena ostala nepromijenjena.

Od aktivnijih izdanja, titulu gubitnika dana je pokupila dionica Đuro Đaković Grupe, koja je potonula 8,7 posto, a loš dan su imale i dionice Čakovečkih mlinova, koje su izgubile 5 posto na vrijednosti. S druge strane, dionice Saponije su ojačale 4,7 posto, dok su dionice Optima Telekoma skočile 2,4 posto.