SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Arena Hospitality Group u fokusu, indeksi blago rasli
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 14.11.2019. - 17:36:53
ZAGREB - Domaće tržište kapitala je u četvrtak svjedočilo blago pozitivnim pomacima dioničkih indeksa, dok je likvidnost uzletjela, pri čemu je više od tri četvrtine prometa generiralo jedno izdanje.

Indeks CROBEX je prekinuo niz od tri uzastopna dana pada s blagim rastom od 0,24 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,17 posto.

Od sektorskih indeksa, jedino je indeks sektora industrije kraj dana dočekao u minusu (-0,5 posto), dok je dobitnike predvodio indeks turističkog sektora, koji je porastao 0,7 posto. Dionički promet je ojačao na 24,6 milijuna kuna, a milijunske promete su uspjela prikupiti dva izdanja.

Najviše se trgovalo dionicama Arena Hospitality Grupe, koje su na prometu od 19,1 milijun kuna ojačale 2,8 posto te time pokupile titulu dobitnika dana. Milijunski promet su ostvarile još samo dionice AD Plastika, i to 1,4 milijuna kuna, pri čemu im je cijena porasla 1,4 posto.

Dobar dan su imale i dionice Petrokemije i Ericsson Nikola Tesle, čije su cijene ojačale redom 0,9 posto i 0,8 posto, dok su s druge strane, dionice Đuro Đaković Grupe, Slavonskog ZAIFA i Hrvatske poštanske banke oslabile 4,4 posto, 2,6 posto i 0,9 posto.