SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Vulin: Neću biti u Jasenovcu, a odlučit ću idem li u Mlaku
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.04.2018. - 19:49:30
BEOGRAD - Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je da neće prisustvovati komemoraciji u Jasenovcu koju organizira hrvatska Vlada, ali da će, bez obzira na to, istina o tom logoru i jasenovačkom genocidu ostati neupitna.

Komentirajući polemiku šefice hrvatske diplomacije Marije Pejčinović Burić i medija o tome hoće li Vulin prisustvovati nedjeljnoj komemoraciji u Jasenovcu, on je rekao da ne zna odakle ministrima hrvatske vlade ideja da bi on došao u Jasenovac u vrijeme kada hrvatska vlada tamo polaže vijence.

"Ostat će i istina da se u Jasenovac vratila tabla s oznakom "Za dom spremni!", istina o genocidu i ubojstvima Srba, Židova i Roma. Nitko zbog mog dolaska ili nedolaska neće moći reći da te istine nema", rekao je Vulin.

On je napomenuo da na dan kada Jasenovac obilježava hrvatska Vlada tamo neće biti nijednog Srbina, Židova ni Roma zato što sva srpska, židovska i romska udruženja prosvjeduju zbog politike nekažnjenog povratka ustaštva u Hrvatsku.

"Naravno da na taj dan ja ne bih bio u Jasenovcu. Hoću li doći u Mlaku, u obnovljenu srpsku crkvu, tamo gdje se nalaze Srbi, tamo gdje se nalaze potomci žrtava Jasenovca, odlučit ću ja i o tome može odlučiti vrhovni komandant Vojske Srbije, Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu odlučiti hrvatski ministri", izjavio je Vulin za Tanjug.