SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PIONIRI
 
VPE Bank prva njemačka banka koja dopušta trgovinu kriptovalutama
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 25.04.2018. - 09:21:27
BERLIN - VPE WertpapierhandelsBank AG (VPE) pokrenula je prvu reguliranu uslugu za trgovinu kriptovalutama za institucionalne investitore. 

VPE nudi najkvalitetniju tehnologiju i posjeduje licencu njemačkog financijskog regulatora BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) kako bi svojim kupcima ponudila sigurne i regulirane usluge trgovanja kriptovalutnim vrijednosnim papirima.

"Kripto-valute kao što su Bitcoin, Litecoin, Ethereum i druge postale su obećavajuća klasa imovine posljednjih godina. Do danas, trgovanje digitalnim tokenima ograničeno je na kripto-razmjene i online tržišna mjesta. Zadovoljstvo nam je biti prva njemačka banka koja će ponuditi našim klijentima uslugu trgovanja kriptoznim valutama ", izjavila je Katharina Strenski, voditeljica odnosa s javnošću u VPE-u.

Proizvod koji nudi automatiziranu trgovinu kriptovalutama, razvijen je u partnerstvu sa solarisBank, prvom bankarskom platformom s punom bankarskom dozvolom, uz podršku vodećih bankarskih i pravnih kripto stručnjaka.