SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USPOREDBE
 
Volvo: Kinezi proizvode kvalitetnije automobile od Europljana
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 14.05.2018. - 14:06:35
STOCKHOLM - Kineske automobile na zapadnim tržištima prati glas jeftinih, nesigurnih i nekvalitetnih vozila, no ovaj bi se trend uskoro mogao promijeniti, vjeruju u Volvu. Štoviše, Šveđani tvrde kako su automobili izrađeni u Kini već sada kvalitetniji od onih proizvedenih u europskim tvornicama.

Volvo je započeo proizvodnju u Kini prije četiri godine s produženom izvedbom limuzine S60. U međuvremenu su Šveđani kompletnu izradu limuzine S90 prebacili u kineske pogone koncem 2016, a ondje će također proizvoditi i svoja električna vozila.

- Otkrivamo da je kvaliteta automobila bolja u Kini nego u Europi. Svi su bili zabrinuti za kvalitetu, no nakon što se krenulo s radovima, uočili smo da je ona viša nego u Europi, rekao je portalu Go Auto Volvov potpredsjednik dizajna Robin Page.

Europske tvornice koriste mnogo više automatizacije, smatra Page, pa su manualne prilagodbe teže. Kineski pogoni pak imaju više ljudi i manje automatizacije. Također imaju niže tolerancije. Nije riječ o velikim razlikama, no statistički gledano Kinezi su precizniji.

Sudeći prema novim trendovima u automobilskoj industriji, te sve većoj sklonosti proizvođača da električna vozila proizvode u Kini, zemlji koja želi biti lider u proizvodnji i adaptaciji električne mobilnosti, ne bi nas iznenadilo da u bližoj budućnosti sve više vozila na našim cestama nosi oznaku 'proizvedeno u Kini'.