SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Vodnjanski Infobip želi proširiti poslovanje u Sarajevu
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 15.05.2018. - 07:28:02
SARAJEVO - Infobip, IT kompanija iz Vodnjana, ima namjeru proširiti poslovanje u Sarajevu i povećati broj zaposlenih na više od 500, prenosi sajt Općine Centar.

- U Sarajevu imamo regionalni ured koji zapošljava oko 150 ljudi, a u narednom periodu planiramo proširiti naše poslovanje u glavnom gradu BiH. Naš dugoročni plan je gradnja novog poslovnog prostora na oko 5.000 metara kvadratnih koji će zapošljavati preko 500 ljudi. Nadamo se da će nam u potrazi za novom lokacijom pomoći lokalna zajednica - rekao je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić na današnjem sastanku sa predstavnicima Općine Centar.

Infobip je globalna IT i telekomunikacijska kompanija koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike. Usluge Infobipa danas dopiru do četiri milijarde ljudi. Utemeljen 2006. godine u Vodnjanu, Infobip je izrastao u jednu od vodećih svjetskih platformi za obradu i dostavu poruka za poslovne korisnike. Danas zapošljava 1.200 ljudi u više od 50 ureda na šest kontinenata, što je čini uvjerljivo najvećom softverskom kompanijom u Hrvatskoj.