SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Vidić: Preduzeće Planinka kupuje Kuršumlijsku banju
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 06.01.2019. - 20:30:45
BEOGRAD - Preduzeće „Planinka“ kupiće 2019. godine Kuršumlijsku banju čime će konačno rešiti problem propadanja tog banjskog lečilišta, izjavio je predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

Čestitajući građanima predstojeće božićne praznike, Vidić je rekao da je poslovodstvo „Planinke“ spremno da uloži značajna sredstva za obnavljanje banjskih objekata i njihovo stavljanje u funkciju čime će se stvoriti uslovi za zapošljavanje stotinu novih radnika.On je novinarima kazao i da će izraelska kompanija koja je zakupila pogone nekadašnje Konfekcije „7 Juli“ u Kuršumliji početi da radi i zaposliti jedan broj radnika.

Takodje je najavio privatizaciju fabrike „Kopaonik“ čije pogone iz stečaja kupuje nemačka kompanija „Hoboteks“, koja planira, prema Vidićevim rečima, ne samo da nastavi sa dosadašnjom proizvodnjom, već i da proširi kapacitete i zaposli nove radnike.

On je naveo da će lokalna samouprava maksimalno pomoći svim novim potencijalnim investitorima u stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta.
Vidić je naglasio da će u narednoj godini i poljoprivrednici te opštine moći da računaju na više novca iz opštinskog bužeta, posebno kao pomoć u razvijanju novih zasada jagodičastog voća.