SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Valamar Riviera objavila namjeru pripajanja EPIC Hospitality Holdinga
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.03.2018. - 11:46:01
ZAGREB - Nadzorni odbor Valamar Rivijere odobrio je u četvrtak nacrt zajedničkog plana pripajanja, kojim je započet proces pripajanja bečkog EPIC Hospitality Holdinga Valamar Rivieri, o čemu će konačnu odluku donijeti skupštine dioničara nakon što se provedu zakonom propisani postupci.

Društvo koje se pripaja imatelj je 55.594.884 dionica Valamara, što čini udio od 44,11% u društvu preuzimatelju. Prema predloženom nacrtu Zajedničkog plana pripajanja društvo koje se pripaja prenosi na društvo preuzimatelja svu svoju imovinu, prava i obveze, a društvo preuzimatelj daje u zamjenu članovima društva, u alikvotnom dijelu njihovih poslovnih udjela u društvu koje se pripaja, 55.594.884 dionica društva preuzimatelja, čime će članovi društva koje se pripaja postati neposredni dioničari Društva. S obzirom da je EPIC novoosnovano društvo s posebnom namjenom, namjeravano pripajanje je porezno neutralno za oba društva te ne predstavlja nikakav dodatni teret ili obvezu za društvo preuzimatelja.

Namjeravanim pripajanjem neposrednim dioničarima Društva postati će dva obiteljska društva i jedna fizička osoba: društvo Wurmböck Beteiligungs GmbH, obitelji Wurmböck; društvo Goldscheider Keramik Gesellschaft m.b.H., obitelji Goldscheider i dr. Franz Lanschützer, koji su najavili nastavak daljnjeg zajedničkog djelovanja kao što su to činili i do sada kao članovi EPIC-a.

Sukladno relevantnim propisima, konačna odluka o odobrenju predloženog pripajanja biti će predmet odlučivanja glavnih skupština društava koji sudjeluju u pripajanju, a koje uprave namjeravaju sazvati nakon što zaprime izvješće revizora pripajanja te nakon što nadzorni odbor provjeri namjeravano pripajanje temeljem izvješća uprava i izvješća revizora pripajanja.

Sukladno relevantnim propisima pripajanje će se smatrati izvršenim tek upisom pripajanja u sudski registar društva preuzimatelja.