SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Valamar Riviera i PBZ CO žele dokapitalizirati Helios Faros
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.05.2017. - 11:58:33
ZAGREB - Valamar Riviera uspostavio je suradnju s društvom PBZ Croatia osiguranje te su zajednički predali ponudu za ulaganje i dokapitalizaciju društva HELIOS FAROS dioničko društvo za ugostiteljstvo u stečaju).

U ponudi PBZ CO i Valamar Riviera predlažu plan restrukturiranja te petogodišnji plan ulaganja u turističku imovinu u visini od 650 milijuna kuna. Kroz potpunu obnovu i izgradnju dva ljetovališta visoke kategorije kapaciteta oko 700 smještajnih jedinica, portfelj Helios Farosa d.d. bio bi repozicioniran prema premium ponudi čime bi i destinacija Stari Grad dobila na atraktivnosti i prepoznatljivosti. Prema ovom planu, Helios Faros bi nakon obnove hotela Arkada i Lavanda zapošljavao oko 500 djelatnika.

PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i Valamar Riviera d.d. ulazak u ovaj projekt vide kao potvrdu sinergije zajedničkog nastupa velikog institucionalnog investitora i strateškog investitora iz sektora turizma koji donosi operativna znanja, stručnosti i rezultate, slijedom čega bi Valamar Riviera d.d. preuzela upravljanje razvojem i poslovanjem Helios Farosa kroz model ugovora o upravljanju poslovnim objektima.

PBZ Croatia osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. namjeravaju razvijati buduće poslovanje Helios Farosa d.d. u bliskoj suradnji s destinacijom Stari Grad i s ciljem daljnjeg prosperiteta cijelog otoka Hvara.

Ako stečajni vjerovnici prihvate ponudu PBZ CO i Valamar Rivijere ponuditelji će izraditi detaljni Stečajni plan koji bi trebao omogućiti izlazak Helios Farosa d.d. iz stečaja i nastavak poslovanja.