SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SPAS?
 
Usvojena odluka o nastavku rada Aluminija, Vladi će biti poslan novi plan
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 23.09.2019. - 17:55:33
MOSTAR - Na vanrednoj Skupštini dioničkog društva Aluminij Mostar danas je usvojena odluka o nastavku rada društva Aluminij.

Kako je priopćeno iz tvrtke, odluka o nastavku rada sadrži zahtjev iz Zaključka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine održane 12. septembra 2019. godine, da se Vladi FBiH dostavi "realan i provodiv Plan restrukturiranja Privrednog društva Aluminij d.d. Mostar, koji će sadržavati sve potrebne elemente za održivo poslovanje".

Na današnjoj skupštini imenovana su na četverogodišnji mandat tri člana Nadzornog odbora u ime državnog kapitala, a to su prof. dr. sc. Zdenko Klepić, Igor Planinić i Vedran Smiljanić.

Skupština je usvojila i Odluku o razrješenju dva člana Odbora za reviziju, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Društva, te je na kraju usvojen pročišćeni tekst Statuta privrednog društva Aluminij.

Naime, Vlada FBiH zatražila da u predloženi dnevni red vanredne skupštine bude uvršteno i zaduženje Upravi i Nadzornom odboru društva da, u roku od 30 dana, Vladi dostavi realan i provediv plan restrukturiranja Aluminija.

Nakon sjednice, ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je kako je plan restrukturiranja Aluminija, koji došao pred Ministarstvo, štur i urađen na neprofesionalan način.