SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NA LEDU
 
UniCredit zasad neće predati ponudu za Commerzbank
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 25.06.2019. - 08:31:59
MILANO - Talijanska UniCredit je zasad otklonila moguću ponudu za Commerzbank, budući da njemački rival ne želi sudjelovati u pregovorima tako brzo nakon kolapsa pregovora o spajanju s Deutsche Bankom, navode četiri izvora za Reuters.

UniCredit je ubrzao pripreme za potencijalno preuzimanje Commerzbank angažiranjem Lazarda i njegovog bankara Jogera Asmussena, bivšeg njemačkog zamjenika ministra financija, zajedno s JP Morganom, kazali su ljudi upoznati s tim pitanjem u svibnju.

To je povećalo izglede za dogovor koji će najvećoj talijanskoj banci omogućiti da prebaci svoj fokus s problematičnog domaćeg tržišta, što je ključna strategija glavnog izvršnog direktora Jean-Pierrea Mustiera.

No, savjetnici nisu imali sreće raspravljati o mogućoj ponudi s Commerzbankom, kojeg zastupaju Goldman Sachs i Rothschild, te su ostali u pripravnosti, kažu izvori.

Mustier je bio prisiljen staviti svoje ambicije na čekanje, budući da je Commerzbank zatražio "prostor za disanje". Iz njemačke banke poručili su kako nisu spremni pregovarati o još jednom velikom poslu u tako kratkom vremenu.