SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
UniCredit prodaje udjel u Yapi Kredi banci
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 24.11.2019. - 20:16:48
MILANO - Talijanski UniCredit postigao je dogovor da smanji izloženost u turskoj banci Yapi Kredi, što se vidi kao prvi korak prema potpunom izlasku ove banke iz zemlje pogođene recesijom, izvijestio je Reuters.

Kao dio plana, UniCredit će prodati svoj 50-postotni udjel u zajedničkom ulaganju Koc Financial Services - koji kontrolira Yapi Kredi - sa svojim partnerom Koc Holdingom, navela su dva izvora Reutersa.

UniCredit je započeo razgovore s Koc Holdingom početkom ove godine s ciljem demontiranja zajedničkog ulaganja i postavljanja temelja za potpuno povlačenje iz Yapi Kredi, rekli su izvori.

Dogovor je najnoviji potez u nizu rasprodaja koje je šef UniCredita Jean-Pierre Mustier započeo otkad je preuzeo vodsvto u najvećoj talijanskoj banci 2016. godine.

Koc Financial Services je zajednička kompanija koja kontrolira gotovo 82% Yapi Kredija a u kojem jednake udjele imaju UniCredit i Koc Holding.

Ugovorom će Koc Holding dobiti većinski udio u Yapiju, trećoj najvećoj turskoj banci koja ima tržišnu vrijednost od 3,7 milijardi dolara.