SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NESLUŽBENO
 
Ulazi li Hrvatska pošta u partnerstvo s Amazonom?
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.07.2019. - 07:43:27
ZAGREB - Najveća svjetska online trgovina Amazon će, prema svemu sudeći, uskoro u potpunosti biti dostupna u Hrvatskoj, gdje će biti i regionalno središte.

Kako piše Poslovni dnevnik, Amazon planira s Hrvatskom poštom ostvariti ekskluzivnu suradnju za dostavu u cijeloj Hrvatskoj, a potencijalno i u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Ove informacije su i dalje nezslužbene, ali je u javnost dospjela vijest da su predstavnici Amazona posjetili Hrvatsku i obišli novi logistički centar u Velikoj Gorici.

Iz Hrvatske pošte za Poslovni dnevnik kažu da u ovom trenutku ne mogu da potvrde ove informacije.

"Imamo dosta ponuda za saradnju sa velikim svjetskim kompanijama, odnosno za preuzimanje uloge regionalnog lidera u našem poslovanju. Vjerovatno je da će kolege iz regije obilaziti naš novi sortirni centar u idućem razdoblju, jer je jedinstven u ovom dijelu Evrope", kažu iz hrvatske kompanije.

Dodaju i da su u fazi preseljenja svojih kapaciteta u novi sortirni centar.

"Uz strojeve za automatsko sortiranje pisama koje smo nabavili prije dvije godine, na novoj lokaciji će ubrzo proraditi i nove mašine za sortiranje paketa, a koje će imati kapacitet za sortiranje 15.000a paketa za sat vemena".

U pošti navode će svi kapaciteti do rujna biti preseljeni na novu lokaciju, a da se za taj period planiraju i prve posjete stranih i domaćih kompanija zainteresiranih za suradnju.