SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODUSTAJANJE
 
Tromblon odustao od regate u Piranskom zaljevu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.01.2018. - 11:13:52
ZAGREB - Petar Janjić Tromblon odustaje od organizacije regate u Piranskom zaljevu.

Nakon što je istekao ultimatum koji je postavio premijeru Plenkoviću, Tromblon je medijima poslao pismo u kojem je otkrio kako će brodove u Piranski zaljev poslati 3. veljače u 10 sati. Svoju akciju nazvao je Regata za razum - Piranski zaljev-Savudrijska vala.

Međutim, dva dana nakon što su mediji prenijeli novi Tromblonov plan i nakon što je HVIDRA pokazala kako takvu ideju smatra potpuno neprihvatljivom, veteran je najavio obustavljanje cijele regate.

"Ne mogu više. Bolestan sam, Hrvatskoj sam dao sve što sam mogao, ali više ne mogu. Ne želim više kontaktirati s medijima, ne mogu čitati komentare. Gledajte, imam dva maloljetna sina i oni vide što se sve u komentarima govori o meni. Htio sam postupiti časno i ispravno, ali sad odustajem", rekao je Petar Janjić Tromblon u razgovoru za Index.

Podsjetimo, Tromblon je prošli tjedan zaprijetio da će, ako Plenković u roku od 72 sata ne riješi problem sa Slovenijom, organizirati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će "zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Janjić je u svom ultimatumu navodio i da će, ako premijer ne ispuni njegove zahtjeve, "osigurati neometano ribarenje hrvatskom ribaru iz Istre kako bi mogao neometano izlovljavati ribu te tako prehranjivati svoju obitelj".