SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VRAĆA LI SE U HRVATSKU?
 
Tjeralica protiv Todorića mogla bi biti raspisana već danas
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 19.10.2017. - 10:35:00
Zadnja izmjena: 19.10.2017. - 12:25:32
ZAGREB - Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić, za televiziju N1 objasnio je da obveza županijskog državnog odvjetništva da osigura prisutnost Ivica Todorića tijekom kaznenog postupka nakon što je određen istražni zatvor. 

- Prvenstveno, to bi trebala biti tjeralica u nacionalnim okvirima, kako bi se okrivljeni Ivica Todorić u svakom trenutku, čim se zatekne u bilo kojem dijelu Republike Hrvatske, mogao biti uhićen i sproveden u zatvor u Remetincu. Tu je i europski uhidbeni nalog, koji se može aktivirati, ali Županijsko državno odvjetništvo to raspisuje i na njima je odluka - kazao je Devčić.

Na pitanje kada se raspisuje europski uhidbeni nalog, Devčić je odgovorio:

"U trenutku kad je doneseno rješenje o određivanju istražnog zatvora. To je već sad"

Jutros su sve oči uprte u zračnu luku Franjo Tuđman gdje se očekuje da bi Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan mogli sletjeti, nakon što su jučer odvjetnici Ante Todorića kazali da će on biti u Hrvatskoj do kraja tjedna. HRT piše da Ivica Todorić sada ima tri dana da se javi u Remetinec ili će protiv njega biti raspisan europski uhidbeni nalog, odnosno Interpolova tjeralica.