SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POPULARNOST
 
Tinder postao prava zlatna koka
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 09.11.2019. - 13:36:16
NEW YORK - U prvoj polovici 2019. godine dating-aplikacije na Apple i Google uređajima preuzimane su 187 milijuna puta. To je povećanje od deset posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Daleko najpopularnija aplikacija za dating je Tinder. Dostupan je tek od 2012. godine i prava je zlatna koka - iako za nju ne morate ništa platiti. Oko 60 milijuna ljudi širom svijeta koristi aplikaciju, a većina njih besplatno. U međuvremenu, gotovo šest miliona je plaća: do 80 eura godišnje za Tinder Plus, s zlatna verzija košta 130 eura.

Wolfgang Grundinger iz Federalnog udruženja za digitalnu ekonomiju (BVDW) objasnio je za ntv šta kupci dobivaju za taj novac.

"Funkcija plaćanja ima dodanu vrijednost mogućnosti kretanja, na primjer, lokacija na kojem se nalazite. Zatim, kad odete na godišnji odmor, već možete vidjeti tko tamo živi".

Na Tinderu također dobivate "super lajkove" koji ukazuju da postoji zanimanje za njega ili nju više nego obično".

Sada postoji na stotine aplikacija i web mjesta za upoznavanje. No jedva se natječu jedni s drugima, jer većina pripada istoj grupi: Texas Match Group, a "posao ljubavi" je toliko interesantan da u njega ulazi i Facebook.