SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAGRADE
 
Terme Tuhelj nagrađene za EDEN program
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 14.04.2019. - 18:41:13
ZAGREB - Terme Tuhelj, poznate terme u srcu Hrvatskog zagorja, osvojile su  prestižnu EDEN inovacijsku nagradu u rumunjskom gradu Piatra Neamtu.
Nagrađeni su za EDEN program tj. paket za umirovljenike nudi gratis boravak za dvoje djece, ciljajući očito unuke, smještaj u Hotelu Well****, polupansion, domaću večeru sa širokim izborom zagorskih i nacionalnih specijaliteta, ponudom vitalne hrane te posebno pripremljenim jelima na front cooking-u, neograničeno kupanje u bazenima Vodenog planeta, kupanje u Termaliji Relax u Termama Olimiam eograničeno korištenje fitness-a, ogrtač za bazen ili saunu u sobi, animacijski WELL program (kućni ritual, vježbe u vodi s fizioterapeutom, programi za buđenje vitalne energije, vodena zabava na bazenima, radionice u dječjoj igraonici...) itd...

Što se tiče cijena paketa za umirovljenike nude se dva paketa. Jedan za 5 noćenja u iznosu 1.326 kn po osobi te drugi za dvija noćenja od 331 kn po osobi i noćenju.

Riječ je o dvodnevnom sastanku koji je organizirala Europska komisija u suradnji s EDEN mrežom i Ministarstvom turizma Rumunjske, a koji je okupio 50-ak sudionika iz 12 europskih zemalja. Sudionici su raspravljali o izazovima i mogućnostima razvoja destinacije u smjeru održivog turizma, potrebi uspostavljanja indikatora i mjerenja održivosti na nacionalnoj, ali i na razini samih destinacija. Raspravljalo se i o važnosti korištenja digitalnih kanala i društvenih mreža u promociji EDEN destinacija, odnosno manje razvijenih i netradicionalnih turističkih destinacija koje počivaju na principima održivog turizma.

Udruga EDEN mreže podupirana je od strane Europske komisije te okuplja pobjednike i finaliste europskih destinacija izvrsnosti iz čitave Europe, a u sklopu mreže se kontinuirano provode natjecanja među članicama. EDEN mreža pokrenuta je 2007. godine te je riječ o najaktivnijoj profesionalnoj mreži netradicionalnih i manje poznatih destinacija održivog turizma Europe.