SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GUBITAK
 
Swiss Re s gubitkom u prvih devet mjeseci zbog uragana i potresa
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 02.11.2017. - 15:52:19
ZUERICH - Švicarski reosiguravatelj Swiss Re u četvrtak je izvijestio da je u prvih devet mjeseci 2017. godine poslovao s gubitkom zbog uragana Harveya, Irme i Marije te potresa u Meksiku.

U razdoblju od siječnja do rujna Swiss Re poslovao je s neto gubitkom od 468 milijuna dolara, odnosno 402 milijuna eura, dok je u istom razdoblju lani ostvario neto dobit od tri milijarde dolara.

Gubitak je ponajprije posljedica najavljenih očekivanih odštetnih zahtjeva nakon nedavnih uragana na Atlantskom oceanu i potresa u Meksiku, te nakon ciklone Debbie u Australiji i poplava u Peruu u prvoj polovini godine, pojasnili su u švicarskom reosiguravatelju.

Odštetni zahtjevi od uragana Harveya, Irme i Marije te potresa u Meksiku dosegnuli su 3,6 milijardi dolara.

U Swiss Reu očekuju da će sveukupno gledano odštetni zahtjevi od prirodnih katastrofa u prvih devet mjeseci 2017. na razini grupe iznositi približno četiri milijarde dolara.

"Ozbiljne prirodne katastrofe kojima smo svjedočili u ovoj godini nedvojbeno su utjecale na naše rezultate", konstatirao je izvršni direktor Swiss Rea Christian Mumenthaler.

"Istovremeno imamo kapaciteta da apsorbiramo te gubitke i udružimo snage s našim klijentima kako bismo pomogli pogođenim ljudima i kompanijama da ponovno stanu na noge. Smatramo da imamo financijske snage odgovoriti na potencijalna zbivanja na tržištima", dodaje Mumenthaler.