SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NEPOGODE
 
Swiss Re: Osigurani gubici od tri uragana i dva potresa u Meksiku oko 95 mlrd. dolara
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.10.2017. - 18:57:12
ZUERICH - Ukupni osigurani gubici prouzročeni ovogodišnjim uraganima Harvey, Irma i Maria te dvama potresima u Meksiku dosegnut će približno 95 milijardi dolara, procijenili su u reosiguravateljskom divu Swiss Reu.

Reosiguravatelj sa sjedištem u Zuerichu procijenio je također da će njegovi odštetni zahtjevi prije oporezivanja, povezani s trima uraganima i dvama potresima, u trećem kvartalu iznositi 3,6 milijardi dolara, odnosno 3,05 milijardi eura.

Iz švicarske kompanije pritom upozoravaju da te procjene uključuju viši stupanj neizvjesnosti no što je uobičajeno i da će ih možda morati postupno prilagođavati kako bude odmicao proces procjene odštetnih zahtjeva.

"Najnovije prirodne katastrofe ekstremno su snažne", naglasio je izvršni direktor Christian Mumenthaler, prema priopćenju.

Uragan Harvey krajem kolovoza obrušio se na američku saveznu državu Teksas i dijelove savezne države Louisiane, izazvavši goleme štete na nekretninama i paraliziravši grad Houston snažnim poplavama.

U rujnu se pak uragan Irma obrušio na Floridu dok je uragan Maria poharao Portoriko.

Meksiko su u istom mjesecu pogodila dva snažna potresa u kojima su smrtno stradale stotine ljudi.

"Swiss Re procjenjuje da će ukupni osigurani gubitci industrije, prouzročeni ovim događajima, približno iznositi 95 milijardi dolara", navodi se u priopćenju toga diva sektora reosiguranja.