SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KRIVA PROCJENA
 
Soros na Trumpu izgubio gotovo milijardu dolara
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.01.2017. - 09:13:04
NEW YORK - Milijarder George Soros ne vjeruje da će Trump biti dobar predsjednik, no taj ga je pesimizam zasad skupo stajao. 

Od trenutka kada je Trump osvojio američke izbore, na tržištu je izgubio gotovo milijardu dolara. Njegova ulaganja se zasnivaju na pretpostavci da će dionički indeksi pasti, ali se dogodilo upravo suprotno - njujorški S&P 500 od datuma izbora je trenutno veći za oko šest posto. 

Na nedavnom Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu označio ga je kao diktatora s kontroverznim idejama. Rast dioničkih tržišta nakon američkih izbora će prema Sorosu biti zaustavljen. 

"Nesigurnost je na vrhuncu, neizvjesnost je neprijatelj dugoročnih investicija. Mislim da će se tržišta dobro smanjiti. Trenutno još slave, ali uskoro će se morati suočiti s realnošću", navodi Soros . 

Statistika kaže da u prva tri mjeseca nakon inauguracije novog predsjednika berzanski indeksi u SAD-u rastu samo ako u Bijelu kuću useli demokrata.  U prvih sto dana nakon početka mandata republikanskih predsjednike S&P 500 je prosječno gubio 0,4 posto, dok je rastao za 3,5 posto, kada je vlast preuzimao demokratski predsjednik.