SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UZLET
 
Snažan skok prihoda LVMH-a u prvom kvartalu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.04.2019. - 18:32:59
PARIZ - Francuska grupa LVMH, vlasnica Louis Vuittona, izvijestila je o snažnom skoku prihoda u prvom tromjesečju zahvaljujući ponajprije pojačanoj potražnji za modnim artiklima i proizvodima od kože.

Prihodi grupe porasli su 16 posto, na 12,5 milijardi eura. Ako se isključe akvizicije odnosno prodaja imovine i utjecaj valutnih tečajeva, uvećani su 11 posto..

U preliminarnom izvješću objavljenom u srijedu kompanija nije objavila rezultate po zemljama ali je ranije istaknula kontinuirano snažnu potražnju u Kini u prvim tjednima siječnja unatoč posustajanju gospodarskih aktivnosti u azijskom divu.

Posebno snažan rezultat zabilježili su u kategoriji odjeće i proizvoda od kože a u odnosu na prethodno tromjesečje oporavila se i prodaja žestokih pića poput konjaka.

Na početku godine naglasili su "poticajno okruženje", ustvrdivši da u svim regijama bilježe solidan rast.

LVMH spada među velike kompanije koje nastoje utažiti apetit mlađih kineskih kupaca za robnim markama. Na ruku im idu nastojanja kineske vlade da potakane domaću potrošnju sniženjem PDV-a i uvoznih carina.

Kineski klijenti generiraju više od prihoda u sektoru luksuznih dobara a u posljednje vrijeme sve više troše na takve proizvode kod kuće umjesto u inozemstvu.