SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SVE GORE
 
Snap ubrzano gubi novac, dionice tonu
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 12.10.2018. - 13:10:21
NEW YORK - Snap je u sve ozbiljnijim financijskim problemima i vjerojatno će biti primoran podići kredit sredinom 2019. godine kako bi opstao. 

"Iako je očigledno da Snapchat nije bio spreman za život kao javno poduzeće, trenutno se susreće s problemima nevjerojatno brzog gubitka novca", govori analitičar Michael Nathanson.

On pretpostavlja da sporiji rast broja korisnika Snapchata proporcionalno dovodi i do umanjenih prihoda kompanije.

Izvršni direktor Evan Spiegel nedavno je zaposlenima u Snapchatu stavio do znanja da se trebaju maksimalno potruditi kako bi kompanija postala profitabilnija u 2019. godini, a izdao je i niz novih strateških ciljeva za borbu protiv konkurentnih društvenih medija. Također, izvršni direktor Spiegel kritizirao je najnoviju verziju aplikacije Snapchat koja je izazvala nezadovoljstvo kod velikog broja korisnika i koja je doprinijela prvom značajnom padu dnevno aktivnih korisnika u posljednjem kvartalu.

"U našoj želji za inovacijama i predstavljanjem mnogih noviteta izgubili smo jezgru onoga što je Snapchat učinilo najbržim i najzanimljivijim načinom komuniciranja na svijetu", napisao je Spiegel u prošlotjednom podnesku.

Bitno je istaknuti i kako dionice Snapchata padaju iz dana u dan, a brojni analitičari ovih dana spuštaju preporuke i savjetuju prodaju. Dionice su potonule 58 posto od izlaska na burzu u ožujku 2017. godine.