SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SPORAZUM
 
SES Video i Telekom Srbija prenosit će radio i televizijske programe RTS-a
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.07.2017. - 14:32:30
LUKSEMBURG - SES (Euronext Paris i Luksemburška burza: SESG) objavila je kako će zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom Telekom Srbija prenositi šest televizijskih i jednu radijsku stanicu Radio-televizija Srbije (RTS) širom Europe.

Šest RTS programa: RTS Satelit, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Muzika i radijska stanica Radio Beograd emitirat će se putem vodećih kabelske mreže u Europi i biti na raspolaganju dva milijuna srpskih iseljenika širom regije putem namjenskih inteligentnih kartica koje korisnici mogu integrirati u svoj set-top box.
Telekom Srbija, srpska telekomunikacijska tvrtka sa sjedištem u Beogradu, pružit će sve usluge na terenu, uključujući satelitsku ulaznu vezu i kodiranje te će se oslanjati na SES kapacitete na jednom od ASTRA satelita smještenog na orbitalnoj poziciji 4.8 stupnjeva istočno.

"Dugi niz godina surađujemo s našim partnerom Telekom Srbijom na različitim projektima, a ovaj novi sporazum ne samo da osnažuje našu prisutnost na tržištu nego i našu dugogodišnju suradnju", izjavio je Martin Ornass-Kubacki, potpredsjednik i glavni regionalni direktor za srednju i istočnu Europu, SES Video, novoosnovane poslovne jedinice tvrtke SES. "Vrlo smo zadovoljni što je RTS odabrao ASTRA satelit za distribuciju svojih programa srpskoj publici širom Europe".

„Zadovoljstvo nam je što nam se priključio RTS. Kvaliteta i profesionalnost tvrtke SES te naše dugogodišnja suradnja bile su ključne za postizanje dogovora i veselimo se što ćemo zajedno sa SES-om ispunjavati  RTS-ove potrebe na najbolji mogući način.“ izjavio je  Milutin Nikolić, direktor veleprodaje Telekoma Srbija.