SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SLIKOVITO
 
Scott: Informer je najobičniji ološ
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 18.05.2017. - 16:48:00
Zadnja izmjena: 18.05.2017. - 16:50:03
BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Kyle Scott rekao je danas u Beogradu da očekuje da se u budućnosti formira vojska Kosova ali da je bitno da se sve radi u skladu sa ustavom Kosova.

"SAD su oduvek govorile da su za saradnju sa bezbednosnim snagama Kosova i da očekuju da će nekad u budućnosti postojati i kosovska vojska ali da to treba da se uradi putem ustava Kosova", rekao je Scott novinarima posle rpedavanja na Fakultetu za medjunarodnu politiku i bezbednost.

Upitan o kosovskim izborima i retorici u regionu, on je rekao da je retorika mnogo jača nego što bi trebalo a da su kosovski izbori "pitanje za ambasadora u Prištini".

Na pitanje o eventulanom izboru Ramuša Haradinaja za novog kosovskog premiejra Scott je rekao da ne odgovara na hipotetička pitanja.

Ambasador SAD je pozdravio poziv ministarke spoljnih poslova EU Federike Mogerini premijerima zapadnobalkanske šestorke da se sastanu u Briselu 24. maja zbog tenzija na Balkanu i dodao da se poslednjih meseci u regionu retorika pojačala zbog izbora u nekoliko zemalja.

"Mislim da je to pametan potez Federike Mogerini pred samit u Trstu. Uvek je bolje razgovarati nego nešto drugo", rekao je Skot.

Odgovarajući na pitanje novinarke "Informera" o tvrdnjama da se Srbiji koči proces pristupanja Evropskoj uniji jer se nekim zvaničnicima ne sviđa kako premijer Aleksandar Vučić vodi zemlju, Scott je rekao da je "Informer najobičniji ološ".

"Oprostite da kažem, ali to neće biti jedina laž koju sam čitao u 'Informeru' i verovatno neće biti poslednja. Ima informacija, na bazi takozvanih izvora za koje ja nemam pojma šta su. Informer je najobičniji ološ, kako kaže Vaš premijer, što se tiče vesti. Ima slobodnih medija, ali mediji bi trebalo da budu bazirani na činjenicama, a u Informeru ja ne vidim činjenice, vidim samo laži. Hvala lepo" odgovorio je Scott, a prenela je Televizija N1 .