SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DEMANT
 
RTB Bor negirao navode medija: U Topionici se nije desila eksplozija
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 12.11.2017. - 19:29:32
BOR - Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor negirao je danas navode koji su se pojavili u pojedinim medijima da se u borskoj Topionici desila eksplozija.

"Rukovodstvo Topionice i Rudarsko-topioničarskog basena Bor najoštrije demantuje priču koja je plasirana u medijima. Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo", navodi se u saopštenju RTB Bor.

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski kazao je da se "moraju pokrenuti krivične postupke protiv onih koji su izazvali ovakvu situaciju u javnosti" i pozvao medije da pre objavljivanja informacija "provere sa rukovodstvom RTB-a saznanja do kojih su došli".

"Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra. Ne smemo dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nešto što je potpuno uobičajna stvar", naveo je Spasovski.

Rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija u borskoj Topionici Ivan Najdenov kazao je da "konvertor broj četiri radi uobičajeno, da nema nikakve materijalne štete, nema nikakvih problema, proces proizvodnje teče sasvim normalno i niko nije povredjen".

Kako navodi RTB Bor, Najdenov je posetio topionicu i dodao da "apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo".

"Evo nas na licu mesta, kod konvertora broj četiri koji, kao što vidite radi normalno. Ovde smo da demantujemo priču koja se danas pojavila u sredstvima informisanja, a to je najbolje uraditi sa lica mesta", naveo je Najdenov.

Pojedini mediji objavili su danas da se u borskoj Topionici dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povredjenih, ali je materijalna šteta velika. Oni su uz tekst objavili i video materijal gde se vidi eksplozija.