SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OGORČENI
 
Radnici Uljanika najavljuju: U Zagrebu ćemo podići šatore
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 16.10.2018. - 20:31:51
PULA - Na današnjoj Skupštini društva Uljanik d.d. nije prihvaćeno izvješće Uprave, ni Nadzornog odbora za proteklu godinu, nije im dana razrješnica već se traži njihova smjena.

Nastavlja se proces mirenja, a u ponedjeljak će biti štrajk. Članovi Stožera za obranu brodogradnje najavljuju da će, kako bi zaštititili Uljanik, otići u Zagreb i podići šatore.

Unatoč tome što su članovi stožera za obranu brodogradilišta Uljanik i neki članovi sindikata napustili skupštinu, ona je nastavljena. S obzirom na to da su ostali delegati koji imaju u svojim rukama 54 posto dionica - i biranje novih članova novog Nadzornog odbora je nastavljeno.

Međutim od četiri predložena kandidata i čak 9 za svakog protukandidata, nijedan nije prošao, osim Nenada Kapuralina. Ono što sve brine jest da država ne samo da nije ponudila svoja dva člana u novi NO, nego su predstavnici države cijelo vrijeme na svakoj točki suzdržani pa nije jasno ni zašto su uopće ovdje.

Malo se govori o budućnosti Uljanika, uopće nitko ne spominje isplatu plaća za rujan radnicima, koja je izostala. Ono što se u ovom trenutku zna jest da se nastavlja proces mirenja koji treba trajati pet dana i ono što je sigurno - u ponedjeljak će biti štrajk.

Međutim, članovi stožera za obranu brodogradnje Uljanik više neće stati u Puli, već planiraju, ako treba, otići u Zagreb i podići šatore. Skupština se nastavlja, bira se netko iz ponude od petero članova za NO. Ne bude li sad izabran, to znači da će Trgovački sud morati izabrati preostala dva člana jer NO mora imati minimalno tri člana kako bi funkcionirao.