SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Prihodi Yahooa u prvom kvartalu skočili 22 posto
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.04.2017. - 13:40:50
LOS ANGELES - Yahoo je u prvom tromjesječju ostvario prihode od 1,33 milijarde dolara, što je 22 posto više nego godinu dana prije, objavila je ta kompanija u utorak i poručila da uskoro očekuje okončanje prodaje svog osnovnog internetskog poslovanja Verizon Communicationsu.

Neto dobit Yahooa iznosila je u prvom tromjesečju ove godine 99,4 milijuna dolara ili 10 centi po dionici, u usporedbi s neto gubitkom od 99,2 milijuna u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Yahoo je priopćio da su prihodi odjela Mavens u prvom tromjesečju porasli 35,6 posto, na 529 milijuna dolara. Kompanija Mavens smatra ključnim razvojnim područjem, koje uključuje oglašavanje putem mobitela, videa, obično oglašavanje i oglašavanje preko društvenih mreža.

To bi moglo biti posljednje financijsko izvješće Yahooa u ovakvom obliku, s obzirom da je tvrtka objavila da okončanje sporazuma s Verizonom o prodaji dijela poslovanja očekuje u lipnju.

Verizon je u veljači pristao kupiti temeljno poslovanje Yahooa, pretraživača interneta i elektroničku poštu, za 4,48 milijarde dolara, nakon što je cijena s izvorne ponude smanjena za 350 milijuna dolara, nakon dva masovna hakerska napada na tu internetsku kompaniju.