SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SKOK
 
Prihodi AD Plastika skočili 16,6%
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.10.2019. - 13:05:00
Zadnja izmjena: 31.10.2019. - 06:55:15
SOLIN - Prema upravo objavljenom Međuizvještaju poslovodstva AD Plastik Grupe za prvih devet mjeseci 2019. godine, poslovni prihodi porasli su za 16,6 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 1.095,32 milijuna kuna.

„Poslovni rezultati za prvih devet mjeseci pokazuju pozitivne trendove našeg poslovanja, unatoč nešto nepovoljnijim utjecajima na tržištu. Od početka godine usmjereni smo na industrijalizaciju irealizaciju ugovorenih projekata. Osim početka serijske proizvodnje redizajniranog Twinga i novog Clia 5 koje su započele u drugom tromjesečju, do kraja godine započet će i serijska proizvodnja vrlozahtjevnog projekta Forda, s kojim prvi puta surađujemo na programu bojenja, te redizajniranogSmarta.", rekao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 133,54 milijuna kuna na razini Grupe, štoje rast od 3,57 posto, a ostvarena je EBITDA marža od 12,19 posto. Rast prihoda, EBITDA-e i povoljniji neto financijski rezultat utjecali su i na rast neto dobiti Grupe od 6,28 posto koja u izvještajnomrazdoblju iznosi 63,86 milijuna kuna.

„U posljednjih smo nekoliko mjeseci ugovorili značajne poslove razvoja i proizvodnje komponenti uRusiji, koji se najvećim dijelom odnose na nove modele alijanse Renault-Nissan-AvtoVAZ, jednogod naših ključnih kupaca na tom tržištu. Ovi će projekti značajno popuniti kapacitete naših ruskihtvornica što će omogućiti daljnji rast i razvoj grupacije na tom tržištu. U automobilskoj industriji imamozasluženu poziciju kvalitetnog i pouzdanog partnera, a pronašli smo i poslovnu nišu u kojoj ostvarujemorezultate iznad prosjeka same industrije.", izjavio je Marinko Došen.