SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KARIJERE
 
Poznato ime Blankfeinova nasljednika u Goldman Sachsu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.03.2018. - 20:47:29
NEW YORK - Lloyd Blankfein uskoro će otići s mjesta CEO-a Goldman Sachsa.

Aktualni glavni izvršni direktor za svog nasljednika predložio je Davida Solomona. Sve do jučer, osim Solomona kao kandidat je figurirao i Harvey Schwartz. No, Schwartz se danas, pomalo neočekivano, povukao iz trke te će 20. travnja napustiti Goldman Sachs. 

Solomon (56) je poznat kao strastveni skijaš i kolekcionar vina te u slobodno vrijeme i DJ u njujorškim klubovima. Njegova sposobnost da okupi nove klijente i njihove biznise sada je postala tim važnija nakon što je Goldman Sachs odlučio napraviti strateški zaokret i odmaknuti se od prevelike izloženosti hedge fondovima. Unutar luksuznih poslovnih prostora Goldmana na Manhattanu Solomon je poznat i kao osoba koja inzistira na tome da bankari smanje broj radnih sati i da se više odmaraju, posebno subotom. 

Solomonu se pripisuju i inicijative koje idu u smjeru pomlađivanja terasta udjela žena u ukupnom broju zaposlenih u Goldman Sachsu. Jedna od njegovih kadrovskih akvizicija je i Sarah Marie Martin koju je doveo kao partnericu iz Credit Suissea.