SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPTUŽNICA
 
Podignuta optužnica protiv Marijana Kustića zbog prometne nesreće
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.03.2019. - 10:20:18
ZAGREB - Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podiglo je optužnicu protiv Marijana Kustića, predsjednika ličko-senjskog HDZ-a, čija je lista pobijedila na lokalnim izborima u nedjelju.

Kustić je u lipnju prošle godine skrivio prometnu nesreću kod Vukovara, a tada je teško stradao Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koji je bio u BMW-u s Kustićem. Saborski imunitet Kustiću je skinut polovicom veljače

Vukovarsko Općinsko državno odvjetništvo priopćilo je u srijedu da je na temelju rezultata provedenog istraživanja podiglo pred Općinskim sudom u Vukovaru optužnicu protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 8. lipnja 2018. oko 2,15 sati upravljao osobnim automobilom marke BMW 5 županijskom cestom broj 4111 (Bobota-Vera) iz smjera mjesta Vera prema raskrižju s državnom cestom broj 2 koja je na raskrižju prometnim znakom "obavezno zaustavljanje" označena kao cesta s prednošću prolaska. Tereti ga se da je lakomisleno smatrao da neće doći do štetnih posljedica pa dolaskom do navedenog raskrižja nije zaustavio osobni automobil kako bi propustio druge sudionike u prometu koji se kreću navedenom cestom s prednošću prolaska i zadržavaju smjer kretanja.

Ušao je u raskrižje i na opisani način oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu marke Peugeot 308 koje se kretalo kolnikom navedene državne ceste iz smjera Osijeka u smjeru Vukovara i na raskrižju zadržavalo smjer kretanja. Došlo je do udara prednje strane osobnog automobila marke Peugeot 308 u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljao okrivljenik, a taj je automobil potom uslijed zanošenja udario lijevom bočnom stranom u prednji lijevi dio osobnog automobila marke Fiat Punto koji je, radi uključivanja u promet, stajao na kolniku navedene županijske ceste neposredno ispred raskrižja s državnom cestom.

Putnik u osobnom automobilu kojim je upravljao okrivljenik zadobio je tešku tjelesnu ozljedu, dok je suvozač u osobnom automobilu marke Peugeot 308 zadobio osobito tešku tjelesnu ozljedu.