SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MERCATOR/FORTENOVA
 
Počivalšek s Grefom: Kad će se Mercator prenijeti na Fortenova grupu?
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.06.2019. - 13:40:24
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek nakon jučerašnjeg međunarodnog gospodarskog foruma SPIEF u St. Peterburg nazočio je poslovnom doručku kojeg je organizirala ruska banka Sberbank. 

Susreo se i s izvršnim direktorom Hermanom Grefom. Naime, Sberbank je najveći vlasnik grupacije Fortenova, kojoj vlasnici također žele prenijeti Mercator, ali drži i skoro petinu udjela u Mercatoru.

U razgovoru s Grefom, ministar je pozvao na uvjete za normalan rad i razvoj Mercatora, te da slovenski dobavljači imaju jednake uvjete poslovanja i tretmana u odnosu na druge dobavljače, izvijestilo je Ministarstvo ekonomskog razvoja i tehnologije. 

Međutim, Počivalšek je snažno odbacio sugestiju nekih medija da će država ili ministar prodati Mercator kao ministar gospodarstva, što nije moguće.

- No, bilo bi neodgovorno ako ne bismo promatrali što se s njim događa i kakve vlasnike ima.  Želim usmjeriti proces prijenosa Mercatora na novog vlasnika u interesu slovenskog gospodarstva u okviru svojih nadležnosti, zaključuje Počivalšek.