SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMET
 
Pista Zračne luke Dubrovnik puštena u promet bez ograničenja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.12.2018. - 12:48:10
DUBROVNIK - Zračna luka Dubrovnik  izvještava javnost da je Faza II. izvedenih radova na uzletno-sletnoj stazi okončana 9. prosinca 2018. u skladu s ranije objavljenim dinamičkim planom izvođenja radova, dakle u potpunosti su ispoštovani rokovi.
 Od jutros (ponedjeljak 10. prosinca) u 6,00 sati po lokalnom vremenu uzletno-sletna staza je puštena u promet u dužini od 2099m za slijetanje i polijetanje. Sukladno navedenom svi najavljeni i planirani letovi prema zimskom redu letenja su u mogućnosti prometovati prema i iz Zračne luke Dubrovnik bez ograničenja.

"Osim toga, izvještavamo javnost da je Zračna luka Dubrovnik implementirala proceduru za preciznu prostornu navigaciju (RNAV) koja omogućuje precizno slijetanje zrakoplova iz oba smjera uzletno-sletno staze i danju i noću. Procedura se temelji na primjeni globalnog navigacijskog satelitskog sustava (GNSS-Global Navigation Satelite System) te zahtjeva adekvatnu tehnološku opremljenost zrakoplova za primjenu ove procedure.

Završetkom radova Faze I. i Faze II. okončano je kritično razdoblje rekonstrukcije uzletno-sletne staze, pa se za buduće razdoblje očekuje da će se najavljeni promet odvijati bez poteškoća.

Radovi Faze III. se nastavljaju i očekuje se da će biti završeni polovicom ožujka 2019. kada će u potpunosti rekonstruirana uzletno-sletna staza biti u uporabi u punoj dužini", stoji u priopćenju iz Zračne luke Dubrovnik.