SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KARTICE
 
PBZ nije dužan osigurati nove kartice American Express
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.10.2019. - 09:52:16
ZAGREB - Svi korisnici American Expressa u Hrvatskoj do kraja ove godine mogu koristiti svoje kartice, nakon čega će biti zamijenjene Visom. Što ako netko želi i dalje koristiti American Express?

- PBZ Card bio je izdavatelj kartica American Express u Hrvatskoj, koje se mogu koristiti do kraja ove godine. U skladu s odlukom kompanije American Express o napuštanju licencnog modela poslovanja u zemljama EU-a, PBZ Card više ne izdaje kartice American Express niti je u mogućnosti svojim korisnicima osigurati karticu American Express drugog izdavatelja izvan RH', poručuju i objašnjavaju iz PBZ-a za Tportal kako do Amexa.

- Ako neki korisnik i dalje želi karticu American Express, može je zatražiti izravno od kompanije American Express u zemlji u kojoj American Express izdaje kartice osobama iz drugih zemalja. U tom slučaju korisnik podliježe pravilima zemlje u kojoj se izdaje kartica i ulazi u novi ugovorni odnos s tim izdavateljem i, naravno, mora zadovoljiti uvjete tog izdavatelja te navedeno nije u nadležnosti PBZ Carda.'

U PBZ-u kažu i da su svim klijentima osigurali kartice Visa, koje imaju sve, pa čak i dodane pogodnosti u odnosu na Amex.