SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STARTUP
 
OTP banka pokreće novi međunarodni startup program
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.10.2018. - 15:07:18
BUDIMPEŠTA - Mađarska OTP banka, vlasnica OTP banke Srbija i Vojvođanske banke, najavila je da će u prvim mesecima naredne godine pokrenuti svoj drugi međunarodni akcelerator program i da do kraja novembra prima prijave startup i scaleup kompanija u fazi rasta.

Kompanije koje budu učestvovale u tromesečnom besplatnom programu imaće priliku da unaprede svoja rešenja kroz partnerstva sa bankom, uz podršku direktora OTP banke, viših stručnjaka, i renomiranih partnera.

Kako je saopšteno, novi program pod nazivom "OTP Startup Program" podržali su madjarski i medjunarodni korporativni partneri koji su udružili snage pod sloganom "Boost your business!", odnosno "Unapredi svoje poslovanje!".

OTP banka traži staruap i scaleup kompanije sa proizvodima već uklopljenim na tržištu (product-market fit), koje će imati priliku da testiraju integraciju svojih proizvoda ili usluga sa tehnologijom banke, kao i da potvrde podobnost svojih proizvoda na tržištu.

Mentorstvo ključnih donosilaca odluka i viših stručnjaka OTP banke, široka mreža partnera i radionica, pružaće podršku startapovima kroz ceo proces implementacije. OTP Startap Program traži startap kompanije iz oblasti: Napredni alat za podatke i analitiku (Advanced data & analytics tool), Korisničko iskustvo i pružanje usluge (Customer experience & servicing), Interna efikasnost (Internal efficiency), Otvoreno bankarstvo i bezbednost (Open banking & security), Inovacije proizvoda (Product innovations) i Disruptivna bankarska rešenja koja se ne uklapaju u navedene kategorije.

Učesnici programa biraće se kroz tri kruga. Startap kompanije treba da popune onlajn formular za prijavu, a tim programa će kontinuirano razmatrati prijave i pozvati izabrane startapove na video intervju.

Najperspektivniji startupovi učestvovaće u dvodnevnom selekcionom kampu u Budimpešti tokom januara 2019. godine, gde će im se pružiti prilike za umrežavanje kao i za upoznavanje potencijalnih OTP sponzora i mentora.

Tromesečni period akceleracije trajaće od marta do maja i ne zahteva premeštanje u Budimpeštu. Vrhunac programa je takozvani Demo dan koji će se održati u maju 2019. godine, a tokom kojeg će učesnici programa prikazivati svoja dostignuća direktorima OTP banke, odabranim investitorima i stručnjacima za inovacije iz madjarskih i medjunarodnih korporativnih partnera OTP-a.

"Naš prethodni startap program je privukao značajnu medjunarodnu pažnju. Preko 200 kompanija se prijavilo, a osam je bilo primljeno u program i proteklih meseci radili su sa nama. Još važnije, očekujemo uspostavljanje dugoročne saradnje sa nekima od njih. Ohrabreni uspehom prvog programa, odlučili smo se za pokretanje 2.0 verzije kako bismo se upoznali sa perspektivnim startup kompanijama i zajedno izgradili bankarska rešenja budućnosti na jedan strukturiran način. Nadam se da će novi startap program biti još privlačniji startap kompanijama", izjavio je Andras Fischer, direktor Sektora za inovacije u poslovanju sa stanovništvom OTP banke Andras Fischer.