SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UPORNI
 
OT Logistics ne odustaje od Luke Bar i Montecarga
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 04.05.2017. - 21:59:23
PODGORICA - Kompanija OT Logistics spremna je na nastavak saradnje sa crnogorskom Vladom u cilju valorizacije kapaciteta Luke Bar i razvoja preduzeća Montecargo, poručili su njeni predstavnici.

Oni smatraju da su ponude dostavljene na tendere za Luku Bar i Montecargo usklađene sa njihovim ciljevima, kriterijumima i uslovima.

OT Logistics je uputio prigovor Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte, nakon što je primio zvanično obavještenje crnogorskih nadležnih institucija o odluci da se ponište tenderi za prodaju udjela u kompanijama Luka Bar i Montecargo.

„OT Logistics je iznenađen odlukom i obrazloženjima Savjeta, posebno imajući u vidu nedavno zaključene pregovore sa Tenderskom komisijom, u kojima smo prihvatili njihove i zahtjeve sindikata. Smatramo da nije utemeljen zaključak Savjeta da naša ponuda ne odgovara ciljevima, kriterijumima i uslovima tendera, u vezi čega je upućen zvanični prigovor predstavnicima crnogorskih institucija“, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik kompanije OT Logistics, Pjotr Ambrozovič, kazao je da je ponuda za učešće u tenderima za privatizaciju kompanija Luka Bar i Montecargo pripremana pažljivo i temeljno, na osnovu detaljno odrađenih evaluacija pravnog i finansijskoj karaktera u oba preduzeća, čiji se dalji razvoj želi unaprijediti privatizacijom.

„Smatramo da je naša ponuda u potpunosti usklađena sa ciljevima, kriterijumima i uslovima tendera, koji su nam predočeni u otkupljenoj tenderskoj dokumentaciji i potvrđeni kroz komunikaciju sa Tenderskom komisijom”, rekao je Ambrozovič.

OT Logistics je, kako se dodaje, učestvovao u više faza pregovora sa Tenderskom komisijom i prihvatio sve zahtjeve Tenderske komisije u vezi sa poboljšanjem ponude i predloga ugovora o kupoprodaji akcija i o upravljanju.

„Vjerujemo da je Crna Gora politički stabilna zemlja, spremna na saradnju i partnerstvo sa investitorima iz EU. Stoga smo spremni da kroz dalje razgovore sa Vladom zajednički pronađemo efikasna rješenja za valorizaciju kapaciteta Luke Bar u interesu Crne Gore, njenih građana, lokalne zajednice, radnika i manjinskih akcionara“, kazali su iz OT Logisticsa.

Ambrozovič je naveo da je uvjeren da OT Logistics može da unaprijedi razvoj Luke Bar i Montecarga.

“Vjerujemo da potencijal OT Logistics grupe i planirani investicioni program mogu da proizvedu sinergije od kojih će imati koristi Luka Bar, željeznički saobraćaj i ukupna crnogorska ekonomija”, dodao je Ambrozovič.

OT Logistics je krajem marta zaključio pregovore sa Tenderskom komisijom o kupovini akcija u kompanijama Luka Bar i Montecargo.

Nakon zaključenih pregovora OT Logistics je ponudio 8,52 miliona EUR za kupovinu 30 odsto akcija Luke Bar i 2,5 miliona EUR za 51 odsto udjela u Montecargu.
Kompanija se obavezala da sprovede investicione programe u obje kompanije, ukupno vrijedne 17,45 miliona EUR, kao i da zadrži sve radnike, poštujući postojeće kolektivne ugovore, koji podrazumijevaju, između ostalog, i povećanje minimalne cijene rada.