SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GOLF
 
Odobrena gradnja golf terena na Luštici
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.02.2014. - 16:16:00
Zadnja izmjena: 07.02.2014. - 16:18:11
TIVAT - Kompanija Luštica Development dobila je građevinsku dozvolu od Ministarstva održivog razvoja i turizma za gradnju golf terena u turističkom gradu Luštica Bay, pored Tivta.

"Ovo je i prva građevinska dozvola za golf teren u Crnoj Gori koja je uslijedila nakon što su regulisani imovinsko-pravni odnosi zemljišta na kome će se golf teren izgraditi. U Luštici Bay završeni su svi pripremni radovi i očišćene površine za svih 18 rupa budućeg igrališta za golf, a dalje pripreme se nastavljaju", saopšteno je iz kompanija Luštica Development .

Golf teren će biti izgrađen na površini od 86 hektara i spada u kategoriju terena za održavanje turnira u golfu. U sklopu golf terena planiran je i golf klub.

Projektovanje golf terena je povjereno svjetski poznatoj kompaniji Gary Player Design iz SAD-a, koja je do sada izgradila preko 325 golf terena u 35 zemalja širom svijeta.

Firmu je 1983. osnovao Gary Player jedan od najboljih golf igrača svih vremena, a poznata je po svom pristupu koji maksimalno poštuje princip zaštite životne sredine i očuvanja prirodnog ambijenta.

"Na lokaciji budućeg golf terena tokom ljetnje sezone postoji i vježbalište za golf, a pored toga na ovom terenu se dešavaju i druge kulturne i sportske aktivnosti", saopšteno je iz kompanije Luštica Development.

Kompanija Luštica Development do sada je uložila preko 35 miliona eura u projekat Luštica Bay.

Prva faza projekta uključuje marinu čija će gradnja trajati dvije do tri godine, a kompleks će obuhvatati preko 200 stambenih jedinica, butik hotel, dio šetališta sa restoranima i kafićima, golf teren i golf klub.

Kada bude kompletno završen, kompleks Luštica Bay će se prostirati na 690 hektara.