SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LETOVI
 
Od svibnja Wizz Air leti na liniji Osijek - Basel
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.01.2017. - 16:04:04
OSIJEK - Zrakoplovi mađarske niskotarifne kompanije Wizz Air od 19. svibnja počinju prometovati na liniji Osijek - Basel, izvijestili su u utorak predstavnici Wizz Aira i Zračne luke Osijek.

Letovi Wizz Aira u planu su dvaput tjedno.  

Direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić kazao je na konferenciji za novinare kako je aerodrom u Baselu, s oko 7,5 milijuna putnika treći po prometu Švicarskoj, a putnicima će se omogućiti povezivanje s preko 90 odredišta u Europi, sjevernoj Africi i Kanadi.

Izvijestio je kako je osječka zračna luka prošle godine prevezla više od 30 tisuća putnika, a ove godine, uz novougovorene linije prema Baselu i Stuttgartu očekuje ih se oko 70 tisuća.

Menadžerica za komunikacije Wizz Air-a Sorina Ratz rekla je kako će Osijek biti 134. destinacija u putničkoj mreži te tvrtke, koja je prošle godine prevezla 22,7 milijuna putnika i trenutno raspolaže flotom od 74 zrakoplova.

Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham kazao je kako će u budućnosti trebati razmišljati o proširenju zračne luke, radi njenog razvoja kao regionalnog zrakoplovnog središta, koji će koristiti i putnici iz okolnih država.

Osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak ocijenio je kako osječka zračna luka s obzirom na svoje poslovanje više nije problem već prednost, dodavši kako država kao većinski vlasnik, a grad i Županija kao suvlasnici, trebaju razmišljati o pronalaženju strateških partnera kako bi se osigurao njezin razvoj.