SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODVJETNICI
 
Nobilo o slučaju Agrokor: Ovo je brodolom državnog odvjetništva
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.10.2017. - 08:04:10
ZAGREB - Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge, smatra da je ovaj slučaj brodolom državnog odvjetništva, jer koristi pogrešne metode, prenosi Dnevnik.hr.

- Nema mjera sigurnosti opreza, nema kućnog pritvora, nema ništa. A ja bih rekao da baš nema ni nekog velikog postupka, ali o tom-potom. Za sve osim Todorića. Ja od velikih postupaka ne pamtim ovakav brodolom državnog odvjetništva, nikad. A kažu da je ovo najveći predmet, rekao je večeras Nobilo te pojasnio svoju izjavu.

- U ovom predmetu svi ključni dokazi su materijalni dokazi. Tu je važna financijska forenzika, svjedoci su nebitni, sve je u dokumentima, putovanje novca, računi, knjiženje, ugovori. Svjedoci tu ne mogu ništa promijeniti, nije ovo klasičan kriminal, to su krive metode što su oni upotrijebili, pojasnio je.

Zagrebačka županijska državna odvjetnica Sani Ljubičić kazala je da Todorića i ostale sumnjiče za stjecanje nepripadne koristi od preko milijardu kuna, a najavila je da će "kada se ostvare uvjeti" zatražiti i blokadu imovine.

- Ne može me nakon ovoliko godina nijedna odluka suda iznenaditi. Kad vidimo argumentaciju, uložit ćemo žalbu, rekla je Sani Ljubičić odgovarajući na upit novinara.