SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZEMLJIŠTE
 
Turska kompanija želi da kupi zemljište ulcinjske Solane
Autor/izvor: SEEbiz / Dan
Datum objave: 13.07.2012. - 08:58:12

ULCINJ - Za kupovinu zemljišta ulcinjske Solane "Bajo Sekulić" interesovala se kompanija iz Turske, saopštio je Danu stečajni upravnik Milorad Iković.

"Koja je kompanija u pitanju ne znam, jedino što mogu reći je da je iz Turske i da su tražili podatke o Solani", rekao je Iković.

On je za Dan kazao i da pored tog interesovanja ne očekuje da će se neko pojaviti na licitaciji zakazanoj za 25. jul u Ulcinju.

"Kupca u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj ili Sloveniji koji može platiti 232 miliona eura za 15 miliona kvadrata zemljšita nema, a do investitora iz Sjedinjenih Američkih Država je teško doći", naveo je Iković.

On je dodao da je svejedno odakle dolazi investitor i da može da bude i sa Nove Gvineje.

Zemljište se prodavalo i na prvom tenderu u januaru po cijeni od 257,8 miliona eura, ali tada niko nije dostavio ponudu.

U međuvremenu se oko ulcinjske kompanije počela voditi "bitka" u Skupštini, jer je šest opozicionih poslanika podnijelo predlog izmjene prostornog plana do 2020. godine, kako bi Solani vratili status zaštićenog područja.

Predlog međutim još nije dospijevao na dnevni red Skupštine, što je omogućilo Ikoviću da raspiše drugi oglas za prodaju imovine Solane.

Većinski paket akcija je 2003. godine za 800 hiljada eura kupio Eurofond, podgoričkog biznismena, Veselina Barovića.