SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GOLF
 
Osam kompanija u trci za gradnju golf terena na brdu Spas iznad Budve
Autor/izvor: SEEbiz / Dnevne novine
Datum objave: 09.06.2012. - 09:53:29

PODGORICA -  Na međunarodni poziv za izbor izvođača radova na izgradnji prvog golf terena sa 18 rupa na brdu Spas iznad Budve, prijavilo se osam kompanija iz Crne Gore i regiona, koje su ispunile sve uslove koje je zahtijevala kompanija Montenegro golf course d.o.o., investitor vrijednog projekta.

Kako Dnevne novine saznaju, nakon što je juče tender zvanično i zaključen, osam kompanija je dobilo projektnu dokumentaciju, nakon čega će dostaviti svoje ponude. Montenegro golf course je kompanija koja su, kako se navodi u Centralnom registru Privrednog suda, 12. marta ove godine osnovali opštinsko preduzeće Budva holding i kompanija R.E.B. belgijskog konzula Žan Luka Dumortijea.

Budvani u o novoosnovanoj kompaniji imaju 15 odsto udjela, dok belgijska strana ima 85 odsto.

Za izgradnju golf terena, kako je investitor ranije kazao, potrebno je 18 mjeseci.

Studija lokacije za ovaj lokalitet predviđa izgradnju sportskih sadržaja i hotelskih kapaciteta visoke kategorije, a ovaj projekat izglasan je i na sjednici lokalnog parlamenta krajem prošle godine. I resorno ministarstvo dalo je saglasnost za realizaciju za izgradnju golf teren sa 18 rupa, te ostalih sadržaja, dva hotela i 20 luksuznih vila.

Obaveza investitora je da prvo izgradi golf teren, zatim i ostale sadržaje, a kako je ranije kazao predsjednik opštine Lazar Rađenović, taj projekat bio bi impuls i za druge projekte, jer kada se priča o destinaciji bez I sa golf terenom, zaista je značajna razlika.