SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GOLF
 
Motovun: Pola milijuna kuna za plan uređenja golf igrališta
Autor/izvor: SEEbiz / Glas Istre
Datum objave: 21.01.2013. - 12:25:51
PULA -  U ovogodišnjem proračunu Općine Motovun za potrebe prostornog uređenja planirano je 809 tisuća kuna. Od toga čak pola milijuna kuna za izradu Urbanističkog plana uređenja golf igrališta.
Nakon što je prihvaćena Studija utjecaja na okoliš u plan je uvrštena izrada UPU za uređenje golf igrališta. Postupak izrade plana vodi Općina Motovun, a potencijalni će investitor sukladno konzorcijskom ugovoru i Ugovoru o izradi projektne dokumentacije snositi cjelokupni trošak izrade UPU, što će se regulirati posebnim ugovorom.

Ova je stavka bila planirana i u lanjskom proračunu, ali budući da oko golf igrališta Motovun protekle godine nije bilo aktivnosti nije bilo ni potreba za izradu UPU-a. Urbanističkim planom uređenja Motovuna stvorit će se pretpostavke za projektiranje prometnice u poslovnoj zoni Kanal i njenog priključka na županijsku cestu koja od Karojbe vodi prema Mirni i cesti Antenal-Buzet.

Uz to 85 tisuća kuna osigurano je za projekt Ulice Rižanske skupštine koji će, osim rješenja same prometnice obuhvatiti i projekte dva potporna zida. Onaj kod pješačkog prijelaza prema školi treba sanirati, a drugi kod Rotonde treba izgraditi zbog urušavanja zemlje na cestu.