SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Mercator zaključio prodaju deset trgovačkih centara Supernovi
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 14.02.2019. - 20:46:00
Zadnja izmjena: 14.02.2019. - 23:07:07
LJUBLJANA - Slovenski trgovac Mercator objavio je u četvrtak da je završio prodaju deset trgovačkih centara u Sloveniji austrijskoj Supernova grupi za 116,6 milijuna eura.

Prema ugovoru o kupoprodaji koji je najavljen u oktobru, Mercator će dugoročno zakupiti dijelove centara u kojima obavlja svoju osnovnu djelatnost.

"Ovim je završena druga faza projekta Mercatorove monetizacije koji će se nastaviti", napomenuo je Mercator.

Monetizacija stvara uslove za novi investicioni i razvojni ciklus Mercatora, pri čemu se kao najvažnija investicija ističe logistički i distributivni centar u Ljubljani.

"U skladu s dugoročnim poslovnim planom, nastavićemo da slijedimo postavljenu strategiju, koja podrazumijeva i ispunjavanje obaveza i dogovora utvrđenih u sporazumu sa našim povjeriocima", riječi su predsjednika Upravnog odbora Mercator Grupe Tomislava Čizmića, navodi se u obavijesti.

Supernova će preuzeti trgovačke centre Ajdovščina, Celje, Jesenice, Koper I, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Ljubljana Sisak, Postojna, Novo Mesto i Slovenj Gradec.

"Mercator i dalje posjeduje 81% nepokretnosti u kojima obavlja osnovne djelatnosti u Sloveniji, a ima oko milijun kvadratnih metara bruto prodajne površine u regionu", rekao je Mercator.

Osnovana 1994. godine, Supernova ima sjedište u Grazu i ima urede u Beču, Ljubljani, Zagrebu, Bratislavi i Beogradu. Supernova se fokusira na razvoj i ulaganja u nekretnine.