SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USLUGE
 
MasterCard pojednostavljuje kupovinu lansiranjem PayPass Wallet usluge
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 09.05.2012. - 12:54:41
NEW ORLEANS – MasterCard je predstavio PayPass Wallet uslugu, novu globalnu ponudu za bankare, trgovce i partnere koja će kupcima ubrzati i olakšati kupovinu u trgovinama ili putem interneta dopuštajući im da sigurno plaćaju jednostavnim klikom miša, dodirom zaslona tableta ili putem pametnih telefona.
PayPass Wallet usluge donose tri različita rješenja – PayPass Acceptance Network (PayPass Online i PayPass Contactless), PayPass Wallet i PayPass API. Tri usluge omogućuju dosljedan doživljaj kupovine, bez obzira gdje i kako potrošač kupuje; paket usluga digitalnog novčanika i razvojne alate kako bi se olakšalo povezivanje ostalih wallet-usluga s PayPass Online prihvatnom mrežom.

American Airlines i Barnes & Noble bit će među prvim trgovačkim partnerima koji će dodati PayPass Online kao opciju plaćanja na svoje internet stranice, a American Airlines će integrirati PayPass Wallet u svoje mobilne aplikacije.

„Potrošači žele za kupljena dobra platiti bilo gdje, bilo kada i kako požele. Trgovci žele fleksibilnost i jednostavan prihvat digitalnog plaćanja kako bi kupcima mogli ponuditi veći izbor, kako putem interneta, tako i u trgovinama“, rekao je Ed McLaughlin, glavni direktor za plaćanja u nastajanju u kompaniji MasterCard. „Mi razumijemo da kada je riječ o plaćanju, nijedan novčanik neće prevladati. PayPass Wallet usluga pojednostavljuje proces kupovine tako što trgovcima, bankama i korisnicima pruža više izbora i fleksibilnosti.“

PayPass Wallet uključivat će:

•    PayPass Acceptance Network (PayPass Online i PayPass Contactless) – osiguravaju globalno dosljedan način u pomaganju trgovcima da prihvate elektronsko plaćanje preko mnogostrukih kanala, bez obzira obavlja li se kupovina u trgovinama pomoću NFC tehnologije ili putem interneta koristeći računalo, tablet ili pametni telefon. PayPass Online također osigurava jednostavan proces provjere eliminirajući potrebu za unos podataka o dopremanju i kartici pri svakoj kupnji.
•    PayPass Wallet – paket rješenja za digitalni novčanik koji omogućuje bankama, trgovcima i partnerima da ga koriste pod  vlastitim imenom ili robnom markom. Čini internet trgovinu sigurnom i jednostavnom dopuštajući potrošačima da pohranjuju podatke o plaćanju i dopremanju na za to pogodno i sigurno mjesto. Wallet je otvoren tako da ga također mogu koristiti American Express, Discover, Visa i svi ostali korisnici debitnih i prepaid kartica.
•    PayPass API – dopušta partnerima da spoje vlastite digitalne novčanike u PayPass Acceptance Network koristeći MasterCard provjeru, detekciju prijevare i ovjeru usluga te omogućujući svojim potrošačima da kupuju gdje god je PayPass prihvaćen – preko interneta ili u trgovinama.

MasterCard će osigurati dostupnost PayPass Wallet usluga partnerima u trećem kvartalu 2012., inicijalno u SAD-u, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji te, postupno, i u ostalim zemljama. PayPass Wallet usluge s vremenom će se proširiti kako bi stvorile potpuni doživljaj za potrošače osiguravajući dodatne vrijednosti i usluge: brzi uvid u stanje na računu prije obavljanja kupnje, kontrola potrošnje i upozorenja primljena u stvarnom vremenu te donošenje ciljanih ponuda, kupona i naprednih programa lojalnosti.

„U American Airlines-u, predani smo pružanju fleksibilnosti i funkcionalnosti našim potrošačima putem njihovih mobilnih uređaja“, rekao je Richard Elieson, izvršni direktor interaktivnog marketinga kompanije American Airlines. „Integriranjem PayPass usluge u naše mobilne aplikacije, transakcije će biti brže i jednostavnije, a sigurnost kakva se očekuje od marke kao MasterCard je zajamčena.“

„Potrošači se nalaze na ključnoj prekretnici tamo gdje je prihvat pametnih telefona dostigao  vrhunac, a više od 50% Amerikanaca posjeduje jedan uređaj“, rekao je Marc Parrish, potpredsjednik za marketing usmjeren na zadržavanje i lojalnost korisnika za Barnes & Noble.com. „Tehnologija koja će omogućiti potrošačima plaćanje putem mobilnih uređaja već je počela unositi promjene, a Barnes & Noble se ponosi što je vodeći maloprodajnik u toj tehnološkoj smjeni.“

Vodeći trgovci, financijske institucije i tehnologijski partneri koji rade uz MasterCard kako bi podržali lansiranje PayPass Wallet usluge uključuju:

•    Financijske institucije: Banesto, Bank of Montreal, Commonwealth Bank, Citibank, EURO6000, Fifth Third Bank, Grupo Banco Popular, Grupo BBVA, ICBA, Intesa Sanpaolo, Metro Bank, National Bank of Canada, PSCU, RBS Citizens Financial Group, SEB Kort AB Sweden, Sovereign Bank, Swedbank Sweden i Westpac.
•    Trgovce: American Airlines, Barnes & Noble, Jagex, JB Hi-Fi, MLB Advanced Media (MLB.com), Newegg, Runningshoes.com, TigerDirect.com i Wine Enthusiast Companies.
•    Tehnologijske partnere: Apriva, Bango, Beanstream, CardinalCommerce, C-SAM, Digital River, Intel, Kony Solutions, Inc., Local Offer Network, mFoundry, Moneris Solutions, Ogone Payment Services, Sage Pay, SIA i Vantiv.