SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MLADE NADE
 
MALEK predstavlja prvi singl (VIDEO)
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.02.2015. - 16:34:00
Zadnja izmjena: 18.02.2015. - 19:48:34
ZAGREB - Mladi glazbenik MALEK predstavlja svoj prvi singl "Pogledaj".

MALEK je od najranije dobi pokazivao veliku ljubav prema glazbi, njišući se uz ritmove koji su ga okruživali.

Tijekom osnovne škole upisuje i osnovnu glazbenu školu u kojoj pohađa satove glasovira. Krajem osnovne škole i tijekom srednje aktivan je član franjevačkog zbora mladih te prati gotovo sva glazbena natjecanja, festivale i događanja na radiju, televiziji i životnoj okolini. Po završetku studija odlučuje se aktivno posvetiti svojoj velikoj ljubavi, pjevanju. Upisuje privatnu školu solo pjevanja u kojoj uz tehniku pohađa i satove solfeggia, korepeticije te višeglasnog pjevanja. Tijekom školovanja nastupa na internim produkcijama škole, kao i na javnim nastupima u klubovima (Soba, Sax, Retro, Kopriva) i kazalištu (teatar Ludens). Po završetku školovanja svoju pjevačku tehniku i glazbeni izričaj usavršava na edukacijskim programima vrhunskih inozemnih vokalnih mentora, Lise Popeil i Guillerma Rozenthulera.

Bliski susret sa svijetom showbizza iskusio je tijekom rada u timu jednog od najvećih hrvatskih estradnih zvijezda, Tonyja Cetinskog. Uz Tonyja je imao priliku upoznati hrvatski glazbeni svijet iz drugog kuta te iza svjetala pozornica.

Evo što o pjesmi „Pogledaj“ te MALEKu kaže Tony Cetinski:

"Pjesma mi zvuči točno onako kakvog sam te doživio kao biće, MALEK moj. Smiren, vrijedan, nenametljiv i sjetan. Čuje se i da je ekipa u studiju bila vrijedna. Melankolično, ali svježe."

Osim ljubavi prema pjevanju, MALEK rado piše tekstove za pjesme, a u posljednje vrijeme se posvetio i skladanju te aranžiranju. Ljubav prema glazbi definitivno zauzima prvo mjesto u MALEK-ovu životu, no gaji ljubav i prema snimanju videa, montaži, fotografiji i slikarstvu.

Upravo ljubav prema snimanju i montaži ostvario je u svome prvome videospotu kojeg je u potpunosti samostalno osmislio, snimio i montirao. Videospot prikazuje sve što MALEK vidi vlastitim očima i prati radnju pjesme. U spotu glavnu ulogu ima MALEKova draga prijateljica i glazbenica ELMA (http://www.elmamusic.com), koja se već predstavila hrvatskoj javnosti s nekoliko singlova od kojih se ističu "Magleni dan" te "Davno, davno" (suradnja s Maxom Hozićem). ELMA se osim kantautorstvom bavi i pjevanjem soft jazz te sevdah pjesama, a sve je aktivnija u glazbenoj produkciji te slikanju. Jedna Elmina slika prikazana je u ovome videospotu.

Foto: Mario Brainović