SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMJENE
 
Luka Bar: Pajović smijenjen, Franović izvršni direktor?
Autor/izvor: SEEbiz / Vijesti
Datum objave: 31.07.2017. - 10:36:22
BAR - Dugogodišnji direktor Luke Bar Slobo Pajović razriješen je te dužnosti prije nekoliko dana, a bord direktora danas će promovisati novog izvršnog direktora barske kompanije, saznaju “Vijesti” iz nekoliko izvora.

Pajović tokom vikenda nije odgovarao na telefonske pozive novinara.
On je formalno razriješen dužnosti zbog prelaska na novu direktorsku funkciju, a to će prema nezvaničnim informacijama, biti kompanija iz pomorske privrede, vjerovatno Crnogorska plovidba. Izvori “Vijesti” navode  da je ovom promjenom Pajović platio ceh što početkom ove godine nije podržao privatizaciju Luke Bar.
On je na čelu kompanije bio 12 godina, a prije devet godina se suprotstavljao i podjeli nekad jedinstvene luke na dva preduzeća.

ićPoslije propale privatizacije Luke Bar, za koju je ponudu bio dostavio poljski OTL, u prvoj polovini ove godine i otpora koji su pratili taj proces u kompaniji i lokalnom DPS-u u barskoj opštini, Vlada je nedavno imenovala nove članove borda ove kompanije, a sada je došlo i do promjene top menadžera.

Sa imenima šest kandidata među kojima će danas biti odabran novi izvršni direktor Luke Bar  bord je upoznat još prošle sedmice.
Navodno najozbiljniji kandidat je Zarija Franović, v.d. sekretara opštinskog Sekretarijata za finansije.
Franović, diplomac Fakulteta organizacionih nauka, na tu funkciju u Opštini Bar je postavljen 21. juna, a bio je savjetnik predsjednika Opštine, predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture i poslanik DPS-a.

Pajović je svojevremeno bio pomoćnik Zariji Franoviću dok je ovaj bio direktor JP Komunalne djelatnosti Bar, a u međuvremenu, postao je prvo predsjednik barskog odbora DPS-a, potom i poslanik te partije, čiji je sada odbornik u SO Bar.

Franović je, dok je bio na čelu ŽICG punio stupce štampe aferama i sumnjivim poslovima. 

U Željeznici će ostati zapamćem po zapošljavanju najbližih rođaka, a o trošku kompanije bio je na učenju engleskog jezika u Velikoj Britaniji, skoro mjesec. 
Sredinom 2012. godine je sebe častio sa skoro 5,5 hiljada eura bonusa, pa je za dva mjeseca ukupno inkasirao oko 13.000 eura.