SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POREZNI DUG
 
Lista srama: Poznata imena među poreznim dužnicima
Autor/izvor: SEEbiz / Tportal
Datum objave: 02.11.2018. - 21:08:27
ZAGREB - Trogirski poduzetnik Mirko Rapić i dalje je na prvom mjestu liste poreznih dužnosnika, a na njoj su visokorangirani i odvjetnici Asja Piplović, Vladimir Gredelj i Doris Košta.
Na listi je i nekoliko nogometaša, među njima i Dino Drpić, ali i Tony Cetinski, piše Tportal.

Prema najnovijim podacima Porezne uprave Rapić državi duguje 44 milijuna kuna, a on tvrdi da se na toj listi nalazi neopravdano. Najveća stavka, 30 milijuna kuna, odnosi se na dug doprinosa za obavezna osiguranja.

Drugi na listi poreznih dužnika u kategoriji 'Fizičke osobe koje obavljaju djelatnost' je osuđeni kamatar Miro Ćalušić s dugom nešto višim od 18 milijuna kuna. Ime Mire Ćalušića našlo se na listi iako je preminuo nakon manje prometne nezgode u okolici Tomislavgrada, u Bosni i Hercegovini u ožujku ove godine.

Odvjetnica Asja Piplović, poznata iz korupcijske afere Maestro u kojoj je, na ponovljenom suđenju, oslobođena svih optužbi, dužna je gotovo 9 milijuna kuna, piše Tportal.

Vladimir Gredelj nalazi se na 14. mjestu s dugom od 5,8 milijuna kuna dok je Doris Košta na 35. mjestu s dugom od 3,1 milijun kuna.
Odvjetnica/Ilustracija Šibenik Odvjetnica nasljednicima zatajila 310.000, a državi 45.000 kuna

Na popisu su i sadašnji i bivši nogometaši Sammir (nešto manje od 1,5 milijuna kuna), Fernandez (gotovo 300 tisuća kuna), Ibanez (255 tisuća kuna) te Dino Drpić s nešto više od 900 tisuća kuna duga.

Tony Cetinski ima dug od 370 tisuća kuna.