SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLAVI DIZEL
 
Kvote za plavi dizel se mogu koristiti, problemi otklonjeni
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 03.01.2015. - 17:34:29
ZAGREB - Nakon učestalih upozorenja korisnika novih kvota za plavi dizel - da se njima ne mogu koristiti - Ministarstvo poljoprivrede je nakon provjere izvijestilo - da je razlog tehničke naravi. Teškoće su otklonjene i ribari se mogu koristiti svojim karticama.
Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je nove kvote za 2015. godinu korisnicima plavog diesela i podatke na vrijeme dostavilo Financijskoj agenciji. Nakon učestalih poziva korisnika o nemogućnosti korištenja dodijeljenih im kvota, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina poduzeo je mjere utvrđivanja razloga kašnjenja dodjele pojedinačnih kvota korisnicima u Financijskoj agenciji, u okviru svoje nadležnosti.

Zbog tehničkih poteškoća s učitavanjem kvota na korisničke kartice ribarima nije na vrijeme omogućeno korištenje dodijeljenih kvota. Iako je iz Financijske agencije najavljeno da će otklanjanjem tehničkih poteškoća kvote biti moguće koristiti od ponedjeljka, 5. siječnja 2015. godine u jutarnjim satima, isto je omogućeno već danas u poslijepodnevnim satima.

Plavi diesel osnovno je sredstvo za rad naših ribara i poljoprivrednika. Obzirom da u ovo doba godine nema značajnijih poljoprivrednih radova, najugroženija skupina koju najviše pogađa ova situacija upravo su naši ribari, ističe se u priopćenju.

Također korisnicima zahvaljuju na pravovremenom reagiranju, jer bez povratne informacije s terena i suradnje nije moguće rješavati probleme.